Mainoksia

banner

Sikainfluenssaa tavattu myös kissalla yhdysvalloissa

Sikainfluenssaa on tavattu myös kissalla Yhdysvalloissa. Asiasta kertoo Iowa Department of Public Health (IDPH) artikkelissaan. Myös perheellä oli sikainluenssan oireita. Kissa ja perhe paranivat taudista.

Jos perheessä on influenssan oireita, on omistajan hyvä noudattaa tuttuja hygieniaohjeita myös lemmikin suhteen. Aivastetaan ja yskitään lemmikistä poispäin ja pestään käsiä huolellisesti. Sairas kissa viedään eläinlääkäriin tarvittaessa. Ilmeisesti kissan sairastuminen on kuitenkin harvinaista, sillä raportoituja sikainfluenssatapauksia kissalla on vain vähän.

Kissan kuumeen voi mitata itse. Paras väline on nopea digitaalinen kuumemittari. Kuumemittari liukastetaan esimerkiksi rasvaisella ihovoiteella ja lämpö mitataan peräsuolesta. Kissan normaalilämpö on alle 39 astetta.