Mainoksia

banner

Rotanmyrkky tulee pitää poissa lemmikin ulottuvilta

Kesämökeillä ja maalaistaloissa joudutaan torjumaan rottia ja hiiriä myrkyillä. Valitettavasti myös karvaiset lemmikkimme tuntevat vetoa houkuttelevia myrkkysyöttejä kohtaan. Rotanmyrkyt olisikin syytä pitää lemmikin ulottumattomissa, ei koskaan samassa tilassa missä lemmikki oleskelee. Rotanmyrkky tulisi laittaa syöttilaatikk oon, johon vain rotta pääsee.

Etenkin koira on herkkä rotanmyrkylle. Rotanmyrkky-myrkytys ilmenee lemmikin voimattomuutena, kalpeina limakalvoina ja/tai verenvuotoina. Myrkytyksestä kärsivän lemmikin virtsa voi olla verisen väristä tai ikenistä voi vuotaa verta. Rotanmyrkky aiheuttaa elimistössä veren hyytymisen häiriötilan. Rotanmyrkyn vastalääke on K-vitamiini.Mikäli epäilet rotanmyrkyn aiheuttamaa myrkytystä lemmikilläsi, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Lemmikki viedään eläinlääkäriin, jossa arvioidaan lemmikin yleistila ja sen kaipaama jatkohoito.