Mainoksia

banner

Joulun ajalle muistutus

Syksy vaihtuu talveksi ja joulu lähestyy! Onpa mukavaa kun joulu on taas niin lähellä. Pikku muistutus lemmikkien omistajille on taas tarpeen: pitäkää joulun herkut pois lemmikin ulottuvilta. Jouluherkuista voi olla muutakin haittaa kuin pelkkä lihominen.

Tyypillinen tilanne on että koira ahmii ruokaa liikaa. Tällöin kannattaa antaa parafiiniöljyä, mitä saa apteekista ilman reseptiä. Mikäli koira on erityisen huonovointinen, ottakaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Vaikka suklaa on niin ihana ihmisen nauttia, on se kuitenkin vaarallinen koiralle. Koirille ei siis saa antaa tavallista suklaata. Suklaan sisältämä teobromiini on koiralle myrkyllistä. Sipulia ei tule tarjota koiralle suuria määriä, koska myös siitä voi seurata myrkytys. Sama koskee ksylitolia, purkat on syytä siirtää ylähyllylle.

Kissanomistajien on hyvä muistaa, että monissa kodeissa tavallinen joulutähti on myrkyllinen. Kissat kun tykkäävät leikkiä viherkasveilla. Lisäksi kissojen kanssa on huolehdittava, ettei kissan saatavilla ole narunkeriä tai langanpätkiä. Lanka on kissan suolistossa vaarallinen vierasesine. Tässä pienet muistutukset koiran- ja kissanomistajille, huoletonta joulun odotusta!