Mainoksia

banner

Silmien hoito

Terveet silmät ovat kirkkaat eivätkä rähmi runsaasti. Joskus rähmiminen yltyy ja silmä tuntuu vaivaavan koiraa. Kyseessä voi olla silmän sidekalvon tulehtuminen. Viisainta on kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Silmien sidekalvon tulehdus

Pieni määrä rähmää silmäkulmassa voi olla normaalia. Runsas kellertävä rähmäerite on bakteerien erittämää tulehduseritettä. Tulehtuneen silmän sidekalvo punoittaa. Silmä voi vaivata koiraa niin että se yrittää raapia tai hieroa silmää. Ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Pitkät karvat saattavat olla yhteys silmä-ongelmiin

Jos lemmikkisi karvat ulottuvat silmiin, voivat ne aiheuttaa hankausärsytystä. Jos näin käy, on syytä hoitaa mahdollinen silmätulehdus. Karvat tulee poistaa trimmaamalla karvanleikkurilla.

Vuotavat silmät

Joskus silmistä vuotaa nestettä, joka jättää vanat jälkeensä. Karva värjääntyy jonkin verran ja koira on surullisen näköinen. Tällainen jatkuva silmien vuotaminen on usein rodulle tyypillinen piirre eikä vaadi hoitoja. Usein omistajaa harmittaa värjäytyneet karvat. Likaisen näköiset vanat voi puhdistaa siihen tarkoitetulla puhdistusaineella, joita on myynnissä eläinkaupoissa. Silmän vuotaminen voi liittyä myös allergiaan. Äkillisesti alkava silmän vuotaminen voi liittyä silmän vaurioitumiseen tai tulehdukseen.  Äkillisen silmävuodon ollessa kyseessä, ota heti yhteyttä eläinlääkäriin.