Mainoksia

banner

Oksettaminen

Koira voidaan oksettaa, jos se on vastikään syönyt myrkkyjä tai vieraita aineita. Huom! Koiraa ei saa oksettaa, mikäli se on syönyt syövyttäviä aineita, kuten voimakkaita happoja tai emäksiä. Koiraa ei saa myöskään oksettaa, mikäli se on tajuton, eikä voi niellä. Jos et ole varma tapauksesta, älä okseta koiraa, vaan ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Oksettamista voidaan yrittää jos vieraan aineen syömisestä on alle tunti. Voit kokeilla seuraavaa ohjetta: Pyörittele pieni suolapallo n.1/2 tl suolaa ja ripaus vettä kämmenellä. Aseta suolapallo koira kitalaen takaosaan, siis mahdollisimman taakse nieluun. Tämä aikaansaa oksennusrefleksin useimmilla koirilla. Kertaa enempää ei saa yrittää, sillä mikäli koira saa liikaa suolaa, voi seurauksena olla suolamyrkytys.

Koiran oksettamisen jälkeen ota yhteyttä eläinlääkäriin jatko-ohjeita varten.

Koiran oksettaminen onnistuu parhaiten eläinlääkärin toimesta lääkkeellisin keinoin. Oksettaminen pitäisi kuitenkin tapahtua mahdollisimman pian vierasaineen syömisen jälkeen, joten eläinlääkärille pitäisi päästä heti, mieluusti 0,5h sisällä.